Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

donderdag 14 juli 2011

Provençaals Kalfsgebraad

Ach, met deze heb ik écht wel 't wiel niet uitgevonden ze, maar terwijl ik op zoek was naar nieuwe receptjes, kwam ik deze (nu ja, wel beetje aan gesleuteld natuurlijk ;-)) tegen op keukentips.nl en dacht bij mezelf dat het al kweetnie hoe lang geleden was dat ik zoiets nog had gegeten! Ok, ik deel dit blogje dan wel de buitenwereld, maar in eerste instantie is dit nog altijd voor mezelf, zodat ik, bij gebrek aan inspiratie, maar es hoef te scrollen hierin en meteen een overzicht krijg van al wat ik lekker vind :-)

Gezien zo'n schotel nu wel wat veel is voor 1 persoon (en mijn diepvries goed gevuld is), nog es Marlies uitgenodigd... en er een rustig filmavondje van gemaakt. VijfTV dient dit doel goed :-)
En weet je wat ik de max vond... Het doet me deugd dat mensen zich thuis voelen in mijn appartementje. En besefte 't plots... Als iemand uit zichzelf uw hotelslippers weet te vinden en aantrekt en de tafel zet, zonder maar te vragen waar 1 iets ligt, daarna es haar facebook gaat checken op uw pc (ja, ze was hier al vroeger), dan... dan voelt iemand zich écht thuis bij u. En ok, zij is nu écht wel een goede vriendin waar ik veel mee optrek en als ik bij haar thuis de laatste cola light uit de koelkast heb genomen, ga ik ook zonder nadenken gewoon naar de kelder om de frigo opnieuw aan te vullen. Maar toch, 't gaf me een warm gevoel :-)



Ingrediënten:
Kalfsgebraad, 2 tomaten, 2 paprika's (ik heb nu toevallig een rode en een gele genomen), 1 kleine aubergine, 1 courgette, 2 uien, 3 teentjes look, tijm, majoraan, basilicum, provençaalse kruiden en een blik tomatenblokjes (ik neem meestal die van Elvea - Tomatenblokjes Arrabiata)

Lijkt meer werk dan het is ze...
- Kalfsgebraad kruiden met peper&zout, tijm en majoraan, toeschroeien in de pan, uit de pan nemen en even apart houden
- Alle groentjes snijden en in je pan kieperen om te stoven
- Basilicum en nog wat provençaalse kruiden erover
- Zo'n pot tomatenblokjes bijkieperen en omroeren
- Vlees er terug op en 20 minuutjes onder gesloten deksel en op een laag vuurke laten pruttelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten