Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

donderdag 21 april 2011

Gevulde Varkenshaas met Brie & Ananas

Gezien ik nog Brie overhad van mijn Peperkoek Toast met Brie, moest ik iets maken met het overschotje Brie en deze stond eigenlijk al even op mijn to do-lijstje. De laatste tijd eigenlijk iets minder zelf gekookt (terraskes zijn leuker hé...) en had nood aan een stevige maaltijd, aan een goei stuk vlees dus. Jaja, ik ben en blijf een vleeseter. Deze is écht een goeike! Een stevige maaltijd, dat klopt, maar die ananas heeft er een zomers tintje aan, zou dit zelfs durven serveren aan mensen die vinden dat vlees & fruit niet matchen.



Ingrediënten:
Varkenshaasje, Brie, ananasjam, ontbijtspek, rozemarijn en tijm

How to...
- Oven voorverwarmen op 175°
- Varkenshaasje in de lengte insnijden zodat je hem kan vullen. Eerst wat peper & zout erin, daarna ananasjam erin smeren en dan opvullen met de Brie.
- Omwikkelen met ontbijtspek.
- Haasje in een pan met wat boter mooi goudbruin laten kleuren
- Dan verhuizen naar een ovenschaal, wat braadvet erover, zodat ie niet uitdroogt in de oven en als laatste wat tijm en rozemarijn erover strooien
- 25-tal minuutjes de oven in

Bron: kookjij.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten