Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

woensdag 12 november 2014

Appel & speculoospastataart


Ja, 'k weet 't, 'k was niet rap genoeg om een foto te nemen van de hele taart, dus hierbij de foto van de overschot :-S Soit, ik ben dus geen bakprinses :-S Taarten hebben nog al es de neiging om te mislukken bij mij, hoe simpel het recept ook moge zijn. Gezien de hele familie eind van de maand komt eten (nog om hen te bedanken om te helpen schilderen na de verhuis van vorig jaar... tja, 'k ben er vroeg bij, 'k weet 't ook), wou ik es een paar taarten uitproberen, want wil hen natuurlijk enkel en alleen maar homemade dingen geven en voor de familie hoort een stukje taart erbij. Vorige week pannenkoekentaart geprobeerd, met dat daar geen bakken aan te pas komt, maar faliekant mislukt, dus mijn hoop op deze was nihil. Maar! Geloof me! Zelfs wie geen taart kan bakken, net als ik dus, brengt deze tot een lekker einde! Trouwens gepikt van: http://www.lotusbakeries.be/recipes/nagerecht/verrukkelijke-taart-van-speculoospasta

Ingrediënten:
Bladerdeeg, speculoospasta, appels

En dan...
- Bladerdeeg uitrollen, ik vouw de kantjes dubbel kwestie van afbakening. Geen idee of dat moet.
- Besmeren met speculoospasta
- Appels in schijfjes snijden en ze erop leggen
- Half uurke de oven in op 180°

Geen opmerkingen:

Een reactie posten