Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

dinsdag 17 december 2013

Gevulde Courgette met Kippengehakt


Alle lof voor dit gerechtje gaat naar Mme Zsa Zsa, want heb dit gepikt van haar website, dus ere wie ere toekomt en hier de link: http://madamezsazsa.blogspot.be/2010/08/zoek-de-groente.html Natuurlijk een beetje aangepast naar eigen smaak ;-)
Voor de rest: dit weekend naar Kopenhagen geweest voor het verjaardagsfeestje van Pippi, het petekindje van Rasmus en dus EINDELIJK zijn broer, schoonzus en kroost leren kennen :-) Met open armen ontvangen geweest en megalekker gegeten! Zijn schoonzus had allemaal traditionele Deense gerechten klaargemaakt, zodat ik die es kon proeven. Ik kan maar 1 ding zeggen: ik ga 't wreed moeilijk hebben om haar niveau te evenaren als ze hier op bezoek komen! Amaai zeg!

Soit, dit gerechtje is een schot in de roos! Een gezond toppertje voor zowel mezelf en Rasmus!

Ingrediënten:
1 courgette per persoon, kippengehakt, ham, paprika, oregano, geraspte kaas, blik elvea tomatenblokjes arrabiata

Makkelijk zat:
- Courgette in de lengte doorsnijden en uithollen zoals een bootje, zodat je er sebiet het kippengehakt kan inlepelen
- O ja, oven voorverwarmen op 200°
- Al de rest gewoon mengen... wel beetje geraspte kaas overhouden om er straks over te strooien. Goei strooien met oregano en natuurlijk ook wat peper & zout erbij.
- Kippengehakt in uw uitgeholde bootjes courgette lepelen (overschot courgette in de frigo leggen, om later in uw soep te draaien kwestie van niets verloren te laten gaan hé ;-)) en alles in een ovenschaal leggen
- uw tomatenblokjes erover kiepen, wat geraspte kaas erover en hop, de oven in voor een half uurtje.
(de 1e keer had ik echt een berg kippengehakt in mijn courgettes gepropt en na een half uurke was 't nog vooral rauw.... de 2e keer beetje beter geproportioneerd en 't was perfect :-))

En dan opscheppen, wat rijst erbij en voilà, een heerlijk maal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten