Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

dinsdag 30 september 2014

Bladerdeeg met Brie & Zalm


Als uwe vent (die trouwens niet zo graag vis eet) zegt: dit mag je zeker maken als mijn ouders op bezoek komen, dan weet je dat je goed zit :-) Geloof me, dit was een goeike! Simpel maar lekker. Meer moet dat niet zijn. 't Zag er wel beter uit in 't echt dan hier op foto :-S

O ja, hebt 't gepikt vanop de site van de Red Market.

Ingrediënten:
Zalm, Brie, appel, bladerdeeg

En dan...
- Zalm eerst effe pocheren (stond niet in 't oorspronkelijke recept, maar heb 't gedaan voor alle zekerheid en dan hoeft ook niet zo lang in de oven en minder kans dat uw bladerdeeg zwart ziet en uw vis nog half rauw is ;-))
- Daarna uw bladerdeeg uitrollen, zalm erop, bedekken met Brie, stukjes appel erop strooien en uw bladerdeeg dichtmaken, zodat je een pakketje hebt.
- Kwartierke de oven in

vrijdag 15 augustus 2014

Courgettesoep met Mosterd


Vroeger al es een paar keer courgettesoep proberen maken, maar vond die altijd te flauw smaken. Vond 't altijd moeilijk om die 'vol' te laten smaken (zonder room of zo toe te voegen). Nu vorig weekend bij mijn ouders en mijn tante & nonkel op bezoek geweest en van mijn tante 4 joekels van courgettes meegekregen uit haren hof. Ze vroeg of ik er één kon gebruiken... nog geprotesteerd toen ze met meerdere aankwam, maar zonder gehoor. Deze week al eentje verorberd als groente bij 't avondeten en deze morgen een eerste receptje uitgeprobeerd die ik deze week op 't internet had gevonden (http://www.njam.tv/recepten/courgettesoep) en tegen de meeste verwachtingen in was ie écht goed! Dus eentje om bij te houden! Heel blij mee, zeker sinds ik nu met dat Weight Watchers gedoe elke middag massa's soep eet met een afgewogen stukje brood. Nog wat meer variatie op 't soepmenu is altijd welkom :-)
Moest nu wel effe in mezelf lachen, want met de link naar de originele website te kopiëren, zie ik dat 't van njam-tv komt en vertelde een vriendin me vandaag dat ze sinds kort verslaafd is aan njam-tv! Ha! Zal ik haar zeker moeten vertellen dat ik daar receptje heb gepikt :-)

Ingrediënten:
2 courgettes (of 1 joekel), 2 uien, 2 teentjes look, 1 el mosterd, 2 tl curry, 2 tl paprikapoeder, 1.5l water, 2 blokjes kippenbouillon en 1 blokje groentenbouillon

Tja
- 1.5 liter water in de pot
- Courgetten en uien in brokken snijden en hup, de pot in
- Rest ook de pot in en kwartierke laten doorkoken
- Mixen, eventueel wat bijkruiden en klaar :-)

maandag 11 augustus 2014

Tagliatelle met Kip en Spinazie


Dit is een blijverke! Toen mijn vriend vanavond thuiskwam, zei ie 't nog: dat met die spinazie van van 't weekend, dat mag je zeker nog es maken :-) ikke blij :-) Helaas geen mooie foto van een net opgeschept bord, maar dat van 't ingecalculeerd overschotje voor Rasmus. Ben blij, want spinazie eten we eigenlijk te weinig, dus blij dat ik dit receptje gevonden heb (gespot op www.kip.be) en heel klein beetje eigen toets aan gegeven.
Grappige is dat mijn vriend helemaal geen kaas lust en al zeker geen Boursin. Heb hem dan wijselijk pas achteraf verteld dat dit erin zit ;-)

Ingrediënten
Tagliatelle, pak diepvriesspinazie met room (450g en we halen er 3 personen uit), 1 halve Boursin look & fijne kruiden (de kaas zelf, niet zo'n pot om saus mee te maken), 1 ui, kipfilet, gerookte spekblokjes, vleeskruiden en gemalen kaas ter afwerking

Stevige kost!
- Pasta koken
- Kipfilet in reepjes snijden, royaal met vleeskruiden bestrooien (in 't recept waren 't kipkruiden, maar die heb ik dus niet) en even aanbakken. Gesnipperde ui en spek aan toevoegen en laten meebakken.
- Ontdooide spinazie aan toevoegen, Boursin erbij en laten smelten en klaar is kees!