Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

maandag 1 augustus 2011

Paprikagoulash

Dit is een perfect gerechtje om op zondag in uw keuken te staan pruttelen :-)



Gisterennamiddag trouwens es afgesproken met Chavdar, een ex-collega van mijn 6 maanden in Brussel. Nu ja, niet zomaar een ex-collega, maar de enige collega die me daar aan 't lachen kon brengen. Nu ik gehoord heb wat daar sedert mijn vertrek allemaal is gebeurd, ben ik er niet rouwig om dat ik er niet meer werk, niet dat ik er voorheen rouwig om was hoor, maar nu NOG minder :-) Maar 't was supergezellig: terraske & veel bijtetteren. Just the way I like it!

Straks naar Marlies, ik zorg voor de goulash, zij zorgt voor frietjes & sla, samen lunchen, Aaron zijn tukje laten doen en dan hop, naar de speeltuin in 't Parkkaffee.

Ingrediënten:
750 gr runderstoofvlees (nu ja, ik heb kalf gebruikt, want dat stond in promo ;-)), 3 middelgrote uien, 5 teentjes look, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 groene paprika, 200 gr spek, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 el paprikapoeder, 2 laurierblaadjes, 1 tl rozemarijn, 1 flesje donker bier

Mmmm.....
- Voorbereiding: vlees in niet al te kleine brokken snijden, ui in halve ringen snijden, look snipperen, paprika's in smalle reepjes snijden
- Olie & boter in uw pan en uw vlees bruin bakken en uit de pan halen
- Het spek in het overgebleven braadvet uitbakken, ui toevoegen en glazig laten worden.
- Look kort laten meebakken, tomatenpuree en al je kruiden erbij kappen en nogmaals kort laten meebakken.
- Blussen met het bier en opnieuw aan de kook brengen. Vlees terug in de pan, deksel erop en 3 kwartier laten sudderen.
- Paprika's erbij en nog kwartierke laten verdersudderen.
In het recept spraken ze van maizena te gebruiken om uw saus te binden, maar ik heb er nog een klein beetje water aan toegevoegd om meer saus te hebben :-S

vrijdag 29 juli 2011

Gehaktbroodje Suisse

Dit vind ik nu zo leuk aan gehakt... Je kan er alle overschotjes inkieperen en je komt steeds tot een ander EN lekker resultaat :-) En deze zal een goeie fond leggen, want straks gaan chillen in 't Parkkaffee, gezellig aan 't kampvuur gaan zitten.
Vandaag wel geen geluk gehad... Had in april/mei een megamooi kleedje zien hangen, maar had mezelf opgelegd geen nieuwe kledij te kopen, zolang ik zonder job zit. Ging in 't begin van de solden es gaan piepen en ja hoor... 't hing er nog en dan nog wel in mijn maat! Weekje later nog altijd, nog weekje later nog altijd,... Maar ik wachtte op -70%.... Ga ik vandaag nog es kijken en natuurlijk weg! Grrr.... Heeft niet mogen zijn! Natuurlijk wel een ander kleedje gezien, écht prachtig, helemaal mijn stijl en mezelf beloofd dat van zodra ik een contract teken, dat ik erom mag! Kindjes krijgen ook nieuwe kledij voor het nieuwe schooljaar hé, dus ik mag ook iets nieuws voor mijn eerste werkdag! :-)



Ingrediënten:
Gehakt, gekookte ham, belegen kaas, spek, geraspte kaas, nootmuskaat

Stroop je mouwen maar op!
- Gehakt in een kom kletsen, indien nodig bijkruiden met peper&zout, en de blokjes ham, kaas en nootmuskaat toevoegen en lekker vettig kneden om er een gehaktbroodje of zoals ik, een beetje groot uitgevallen hamburger van te maken
- Omwikkelen met de reepjes spek en in een ovenschaal leggen
- Beetje geraspte kaas over en hop voor een halfuurtje de oven in!

dinsdag 26 juli 2011

Bieflapje met Geitenkaas



Zondagavond had ik nog es die lekkere pasta met gehakt & geitenkaas gemaakt... Natuurlijk nog geitenkaas over, dus op zoek tussen mijn 'to do-receptjes' naar nog iets met geitenkaas hé! Dit was er normaal eentje voor op de bbq, maar wegens gebrek daaraan, maar in de oven gepropt :-)

Vanavond naar de avant-première van Super 8 in de Decascoop! Vriend van me heeft tickets gewonnen en ik mag mee :-) Al gevraagd of ik mijn rode loper-schoenen hiervoor mag aantrekken, maar ik heb blijkbaar al naar teveel films gekeken! Haha! Weet ik veel :-S Maakt me eigenlijk ook niet uit, ziet er een goeie film uit en het gezelschap is goed. Ik zal mijn rode loperschoenen maar in hun doos laten :-) en het enige kledingstuk aantrekken dat ik in de solden heb gekocht! Jaja, ben flink geweest, me maar laten gaan voor 10 euro! Goed hé :-) Gisteren ook al de hele dag in rondgelopen, vandaag alweer, kwestie dat 't zijn geld opbrengt hé!

Ingrediënten:
Biefstuk, geitenkaas, honing, tijm

How to...
- Biefstuk insnijden als een envelopje en er de geitenkaas in proppen
- Kruiden met peper&zout, tijm en de honing erover.
- Nog wat olijfolie erover en een dik kwartier de oven in (ik heb hem maar 1 keer halverwege bedruipt en er hem 20 min. ingestoken en vond dit net ietske te ver en aan de uiteinden een heel klein beetje te droog, daarmee, volgende keer 5 minuutjes minder en een paar keer meer bedruipen met de olie)