Vorige zondag nog es een filmpke meegepikt met Lien! Was de bedoeling dat we eindelijk naar Hasta La Vista gingen gaan kijken, maar 't was zondagavond... Geen zin in iets wat je tot nadenken aanzet... Dus gekozen voor In Time met Justin Timberlake :-) En 't was een goeie keuze! Ach, ik vind dat gewoon een poepie, dus zelfs al was de film geen uitblinker had ik het wel nog goed gevonden, maar de film was ook goed, dus winwin!
Maar jullie kennen mij al... Mensen voederen is 1 van mijn hobbies hé :-) Met mijn nieuwe job heb ik minder tijd om nieuwe receptjes uit te proberen, maar vorige zondag had ik wat 'me-time' voorzien en gezien Lien een gewillig proefkonijn is en het nu eenmaal leuker is om voor 2 dan voor mij alleen te koken... Voor de film eerst hapje gegeten hier (en geaperitiefd ook natuurlijk :-))
Dus dit receptje geprobeerd en was echt lekker!
Ingrediënten:
Varkenshaasje, rode wijn, 1 teentje look, 1 ui, wildfond, 2 el rode bessengelei, 4 kruidnagels, laurier, oregano, tijm, room
Daags voordien
- Uw kruiden bij de wijn kieperen, gesnipperde ui en teentje look aan toevoegen en uw varkenshaasje hierin een dagje laten marineren.
Dag zelf
- 't Haasje uit de marinade halen, marinade zeven (nu ja, mij duurt dat te lang, dus gewoon die kruidnagels eruitgevist - op 1 na, want zag em nie :-S-, en gewoon zo in een steelpannetje gekieperd) en voor de helft laten inkoken
- Uw haasje mooi bruin bakken, blussen met wildfond, de aanbaksels wat losmaken en op een zacht vuurtje laten verdergaren
- Ondertussen uw champignons snijden en in een aparte pan bakken (ja, veel afwas, 'k weet 't)
- Als de marinade ingekookt is, er de 2 eetlepels bessengelei aan toevoegen.
- Dan gewoon alles samensmijten, er uw room bijkletsen en uw saus laten indikken
Bron: onskookboek.be
Geen opmerkingen:
Een reactie posten