Dit is er eigenlijk eentje die ik es gewoon voor mezelf heb uitgeprobeerd... Tja, helaas komt er niet elke dag iemand over de vloer om mee te eten :-( Had beetje 'schrik' om eraan te beginnen, want vind iets maken met kokosmelk altijd moeilijk. Je moet er echt bijblijven, want brandt redelijk snel aan :-( Of da's tenminste toch mijn ervaring... Maar ben dan ook iemand die, terwijl er iets opstaat, iets gaat opruimen of iets anders gaat doen en dan ga ik daar soms zo in op, dat ik vergeet dat ik iets in 't oog moet houden :-S Zo ooit es een pot wortelkokossoep willen maken en laten we zeggen dat het lang heeft geduurd en dat mijn pot meermaals heeft moeten staan weken vooraleer die zwarte grond eruit was :-S Maar desalniettemin, vond ik dit eigenlijk wel lekker en maak ik het ten gepaste tijde nog es! (Zoals de rest... ook iets van ergens op 't internet)
Ingrediënten:
Kipfilet, 2 teentjes look, 1 tl koriander, 60 gr cashewnoten, 1 ui, 1 tl currypasta, 1 snuifje nootmuskaat en 200 ml kokosmelk.
Aan 't werk!
- Voorbereiding: ui en look snipperen, kip in blokjes snijden, cashewnoten klein maken
- Fruit de ui en de knoflook tot ze goudbruin zijn. Roer nu de currypasta, koriander en nootmuskaat erdoor. Doe de blokjes kip erbij en roerbak ong. 5 min. Voeg de cashewnoten en kokosmelk erbij en breng zachtjes aan de kook. Laat ong. 30 min. sudderen, terwijl je af en toe es roert.
Pagina's
Doen alsof je een keukenprinses bent!
Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!
Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).
Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)
Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!
Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).
Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)
Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten