Nog een receptje dat ik uit dat boekske, Delicious, bij de kapper had gehaald. Nu ben ik er helemaal van overtuigd. Ik moet dat boekske dus ook elke maand kopen, want deze was ook superlekker!!
Eigenlijk was 't vanavond een mooie avond en had ik beter buiten geweest, maar had zo'n zin hierin en was gisteren overboeft van 't verjaardagsfeestje van 'den tweeden' van Annelies, dat ik er gisterenavond absoluut niet meer toegekomen ben om nog te koken. Mijn metekind nog es bewonderd en los van 't feit dat ik er meter van ben... da's dus écht een schoon kind! Miljairde! Maar écht écht een megamooie baby. Niet te doen. En zo'n braveke! Ze had me al verteld hoe rustig ze wel niet is, maar 't is dus écht altijd zo. Ach, Flavie steelt iedere keer meer en meer mijn hart. Nu ja, de 2 andere kleine rakkers van haar ook ze. Gisteren dus verjaardagsfeestje van Nanne Bananne. 't Is ne kadé ze datte! Haha!
Soit, dus vanavond wat ik eigenlijk gisteren van plan was klaar te maken:
Ingrediënten:
Cannelloni, ui, look, blik gepelde tomaten, ricotta, spinazie, Parmaham, room, geraspte kaas
(nu ja, in het origineel recept was 't met lasagnebladen die je moest oprollen, maar er waren geen van die verse meer in de winkel, dus had van die cannellonibuiskes gekocht die je moest opvullen. Ging lekker, dus why not. En in plaats van geraspte kaas, was 't parmezaanse kaas, maar had nog dit overschotje, dus gewone geraspte kaas opgebruikt)
En dan...
- Ui en look snipper en in wat olijfolie braden. Ondertussen uw mixer in uw blik gepelde tomaten zetten en mixen (wat anders? ;-)) om bij uw ui en look te kieperen.
- Ondertussen wat olijfolie in een andere pot en uw spinazie daarin laten slinken.
- Die tomatensaus hoeft niet door en door warm te hebben, dus heb die maar afgezet, want die spinazie eiste mijn aandacht op en wou niets laten aanbranden ;-))
- Als uw spinazie helemaal geslonken is, wat ricotta erbij en reepjes ham (als je van die lasagnevellen gebruikt zoals in 't origineel recept, dan moest je uw vel met een plak ham bedekken) en ook nog klein beetje van die tomatensaus om het lekker smeuïg te maken
- Cannelloni opvullen
- Beetje tomatensaus op de bodem van je ovenschaal uitstrijken, gevulde cannelloni erop en rest van uw tomatensaus erin gieten.
- Dan een flinke scheut room mengen met uw geraspte kaas en er nog es overgieten en hop, een half uurke den oven in!
Pagina's
Doen alsof je een keukenprinses bent!
Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!
Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).
Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)
Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!
Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).
Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)
Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!
maandag 30 juli 2012
donderdag 19 juli 2012
Crostini met Rode Ui & Geitenkaas
Vandaag naar de kapper geweest, nieuw kapsel, kapper carte blanche gegeven en al superveel complimentjes gekregen :-) :-) :-) Daar in boekske zitten bladeren. Delicious. Blader altijd in die als ik daar ben en denk dan steevast dat ik die es moet kopen, maar in de winkel vergeet ik dat precies altijd :-S Soit, daar dus dit aperitiefhapje in zien staan, klonk lekker, dus goed onthouden voor als 't es van pas zou komen en onverwacht was 't vanavond meidenavond bij mij thuis! Dus perfect om meteen dit hapje uit te proberen!
Ingrediënten:
Stokbrood (in 't boekske was 't met ciabatta ;-)), rode ui, olijfolie, verse oregano, geitenkaas.
How to...
- Ui in ringetjes snijden, wat oregano erbij en min. half uur in olijfolie laten marineren. Vraag me niet waar 't goed voor is, maar dus recept uit Delicious gewoon gevolgd hiervoor.
- Inhoud gewoon in pan kieperen en effe stoven.
- Als uw volk er is, stokbrood in schijfjes snijden, mengsel erop, beetje geitenkaas en hop, den oven in voor een aantal minuutjes.
- Ter afwerking nog blaadje verse oregano opleggen en serveren :-)
maandag 25 juni 2012
Zsa Zsa Kip
Voorbij week opleiding gehad en vandaag examen! Met de elektronische toetsen heb ik al een mooi gemiddelde van 80%! Whoop whoop! Nu nog de resultaten van het schriftelijk en mondeling gedeelte afwachten! Hopelijk in dezelfde lijn :-S I am good!!
Na 't examen vrijaf gekregen van 't werk, met dat ik mijn weekend opgeofferd had om te studeren! En geloof me... 't deed zeer :-( Niet 't studeren ze, dat viel wel mee, maar heb 't reünieweekend met de ex-collega's uit Frankfurt gemist :-( Was in Engeland op een paar uur van Londen, dus een dagje op & af zat er ook niet in :-( Wel met pijn in het hart ze... Gelukkig vrijdag etentje bij Jan, zo zie ik toch de Belgskes terug, David and Susanne staan erop dat ik hen dit jaar nog es bezoek, dus zal wel nog es in the UK geraken en volgend jaar juni is 't in Keulen te doen! Die mis ik zeker niet ze!!!!
In elk geval... had al na de middag gedaan met mijn examens, eerst vlug iets gegeten, want razende honger en daarna genoten van een vrije namiddag in de week! Lekker weertje, dus wandelingske naar 't stad gemaakt, zonnebril en oorringen gekocht :-) en boodschappen gedaan om nog es nieuw receptje uit te proberen! Is uit een blog die ik even geleden al had ontdekt, maar precies effe vergeten was :-S Opnieuw opgesnord en kan iedereen alleen maar aanraden er een kijkje te gaan nemen! Superleuke en interessante blog! Kwestie van 'gezond' te doen, gekozen voor rijstmaaltijd (ok, room misschien minder gezond, maar een mens heeft ook dagelijks een portie 'vet' nodig toch?) Het heet er kip van Jo, maar ik heb 't herdoopt tot Zsa Zsa Kip, lekkere kip van madame zsazsa blog dus!
Ingrediënten:
Rijst, kipfilets, room, citroen, koriander
How to...
- Rijst koken
- Kipfilets goudbruin bakken. Om de één of andere reden, als ik rijst eet, moet kip in blokjes... mijn autistisch kantje, doe ermee wat je wil
- Volgens 't recept moest je nu in een pan de citroen uitpersen, er een glas water aan toevoegen, samen met de room en een kippebouillonblokje. Ik ben er zeker van dat dit 't nog lekkerder maakt dan dat 't al was, maar had te lang in 't stad rondgehangen, nog aan de tel gehangen en had honger, dus terwijl ik mijn afwas aan 't doen was, was 't volgende gewoon praktischer: klets uw room bij de gebraden kippeblokjes, pers er uw citroen over uit, koriander erbij, peper en zout, effe roeren en gewoon in laten koken.
Et voilà!
't Doet er me trouwens aan denken dat ik dringend es dat kabelke moet terugzoeken om mijn kodak op deze pc aan te sluiten, want foto genomen, maar ja......
Bron: http://madamezsazsa.blogspot.be/2007/05/kip-van-jo.html
Na 't examen vrijaf gekregen van 't werk, met dat ik mijn weekend opgeofferd had om te studeren! En geloof me... 't deed zeer :-( Niet 't studeren ze, dat viel wel mee, maar heb 't reünieweekend met de ex-collega's uit Frankfurt gemist :-( Was in Engeland op een paar uur van Londen, dus een dagje op & af zat er ook niet in :-( Wel met pijn in het hart ze... Gelukkig vrijdag etentje bij Jan, zo zie ik toch de Belgskes terug, David and Susanne staan erop dat ik hen dit jaar nog es bezoek, dus zal wel nog es in the UK geraken en volgend jaar juni is 't in Keulen te doen! Die mis ik zeker niet ze!!!!
In elk geval... had al na de middag gedaan met mijn examens, eerst vlug iets gegeten, want razende honger en daarna genoten van een vrije namiddag in de week! Lekker weertje, dus wandelingske naar 't stad gemaakt, zonnebril en oorringen gekocht :-) en boodschappen gedaan om nog es nieuw receptje uit te proberen! Is uit een blog die ik even geleden al had ontdekt, maar precies effe vergeten was :-S Opnieuw opgesnord en kan iedereen alleen maar aanraden er een kijkje te gaan nemen! Superleuke en interessante blog! Kwestie van 'gezond' te doen, gekozen voor rijstmaaltijd (ok, room misschien minder gezond, maar een mens heeft ook dagelijks een portie 'vet' nodig toch?) Het heet er kip van Jo, maar ik heb 't herdoopt tot Zsa Zsa Kip, lekkere kip van madame zsazsa blog dus!
Ingrediënten:
Rijst, kipfilets, room, citroen, koriander
How to...
- Rijst koken
- Kipfilets goudbruin bakken. Om de één of andere reden, als ik rijst eet, moet kip in blokjes... mijn autistisch kantje, doe ermee wat je wil
- Volgens 't recept moest je nu in een pan de citroen uitpersen, er een glas water aan toevoegen, samen met de room en een kippebouillonblokje. Ik ben er zeker van dat dit 't nog lekkerder maakt dan dat 't al was, maar had te lang in 't stad rondgehangen, nog aan de tel gehangen en had honger, dus terwijl ik mijn afwas aan 't doen was, was 't volgende gewoon praktischer: klets uw room bij de gebraden kippeblokjes, pers er uw citroen over uit, koriander erbij, peper en zout, effe roeren en gewoon in laten koken.
Et voilà!
't Doet er me trouwens aan denken dat ik dringend es dat kabelke moet terugzoeken om mijn kodak op deze pc aan te sluiten, want foto genomen, maar ja......
Bron: http://madamezsazsa.blogspot.be/2007/05/kip-van-jo.html
Abonneren op:
Posts (Atom)