Weer een goeike voor 'doordeweek'! Had al honger, want deze middag nr de bodystyling geweest en dan eet ik pas als ik terugben (kwestie van die weegschaal daar zo laag mogelijk te houden hé ;-)) Deze keer heeft 't echter niet geholpen :-( 100 gr erbij sedert vorige week vrijdag :-( Nu ja, ik weet best hoe 't komt ze... Pintjes drinken op zaterdagavond en naast mijn anders redelijk riante maaltijden op de middag croque madammekes gaan eten en zo... een mens kan 't niet allemaal willen hé! Nu ja, saldo na 2 weken is -1.8 kg, dus nog altijd niet slecht, al zeg ik het zelf :-) Vandaag werd ik ook opgemeten. Voor je de eerste keer begint word je gemeten aan je armen, kuiten, knie, bil, heup, buik en borst en na 5 beurten word je telkens opnieuw opgemeten om je vooruitgang in aantal centimeters te checken en ik was er al 17 kwijt!! Goed hé :-) :-) :-) Dus tijd voor wat steviger voer deze namiddag! Stevig en naar mijn normen, redelijk caloriearm (melk is toch minder vet dan room hé? ;-))
Ingrediënten:
Macaroni, spek, prei, boter, bloem, melk, feta, peper
Rapraprap!
- Spek in een pan laten bakken, gesnipperde prei erbij en wachten tot het 'zacht' wordt.
- Boter laten smelten, wat bloem erbij, melk erbij, wat laten indikken, verkruimelde feta erbij en uw spek/preimengsel er ook bijkieperen.
- Kruiden met Peper en klaar is kees!
Pagina's
Doen alsof je een keukenprinses bent!
Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!
Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).
Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)
Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!
Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).
Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)
Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten