Vanavond Annelies en Sophie over de vloer gehad! Een supergeslaagde en gezellige avond! Echt zo'n avond waarbij de tijd voorbijvlogen is! Was alweer veel te lang geleden, dus we hebben al meteen een volgende keer afgesproken, want anders duurt het toch weer veel te lang... En dat willen we natuurlijk niet :-)
Voor het hoofdgerecht op zeker gespeeld, want Annelies is en blijft één van mijn inspiratiebronnen en wou het niet verknallen hé ;-) (Van haar is die jummie jummie spinaziesoep), maar een avondje zonder iets nieuws uit te proberen, da's moeilijk hé voor mij... dus ze waren proefkonijn voor een aantal aperitiefhapjes... Annelies vond dat curryhapje het lekkerst, maar zowel Sophie als ikzelf vonden deze het lekkerst, dus deze heeft de blog gehaald! Bij deze...
Ingrediënten:
Bladerdeeg, geitenkaas, champignons, rode ui, tijm
Let's get started!
- Champignons in fijne plakjes snijden en ui snipperen. Even aanbakken.
- In een kommeke uw champignons en ui mengen met de geitenkaas, bestrooien met wat tijm en es goed dooreenroeren
- Bladerdeeg openleggen, lepelke van uw mengsel erin en bladerdeeg dichtvouwen.
- Ik weet dat de meesten hier dan wat ei oversmeren voor een mooi kleurke, maar ik vind dat zonde van de rest van dat ei, dus ik smelt gewoon een klein beetje boter en lepel er dat wat over
- 15 à 20 minuutjes de oven in
Bron: http://www.recepten-company.nl
Pagina's
Doen alsof je een keukenprinses bent!
Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!
Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).
Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)
Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!
Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).
Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)
Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!
donderdag 30 juni 2011
dinsdag 28 juni 2011
Peperkoeken Stoofpotje
Dit is er eentje van tante Conny.... Ooit es daar gegeten, ik schat wel 20 jaar geleden. Ze had het recept uit een tijdschrift gehaald. Een tiental jaar geleden had ik daar zin in, herinnerde me nog dat mijn ma haar het recept had gevraagd, dus es gesnuisterd in het hoekje in de keuken waar mijn moeder alle recepten bewaart (waarvan ze in al de tijd dat ik thuis heb gewoond er wel nooit een heeft uitgeprobeerd, maar soit). Dus hierbij een receptje uit mijn archief, gezien ik door het mooie weer hier en Berlijn, Turkije en het superleuke reünieweekend met de ex-collega's waarmee ik samengewerkt heb gedurende 2 jaar op een project in Frankfurt, nog niet veel van 'nieuwe receptjes uitproberen' in huis is gekomen deze maand :-S
Het reünieweekend was trouwens super! Het deed zoooooo'n deugd om iedereen terug te zien. Gezien we tijdens de week allemaal in hetzelfde hotel verbleven en wij zo niet alleen werktijd, maar ook onze vrije tijd deelden, waren dit veel meer dan collega's en dat voel je nu nog altijd... die band. Bij het afscheid toch een traantje moeten wegpinken ze... Maar we kijken al uit naar volgend jaar, naar de volgende reünie! Vorig jaar nodigden de Duitsers uit, dit jaar nodigden wij, de Belgskes uit, volgend jaar hebben de Engelsen al toegezegd om uit te nodigen... Gezien zij allemaal heel verspreid wonen is er nog geen plaats afgesproken, maar het ziet er naar uit dat het misschien wel es Cambridge zou kunnen zijn... bij David. Nu ja, weet je, uiteindelijk maakt de plaats zo veel niet uit hoor... als we maar allemaal nog es samen zijn! Da's wat telt!
Ingrediënten:
1 kg kalkoenfilet, 2 sneetjes peperkoek, 2 uien, 1 wortel (ikzelf doe er wel altijd iets meer bij), 2 el mosterd, 2 el rode bessen gelei, 1 el suiker, 1 el azijn, 1 flesje donkerbruin bier, boter, tijm, laurier, muskaatnoot, peper&zout
How to...
- Voorbereiding: kalkoen in stukken snijden, ui snipperen en de wortel in dunne schijfjes snijden
- Kalkoenbrokjes braden in een flinke noot boter.
- Ui, wortel en suiker erbij en even roerbakken
- Kruiden met peper&zout, tijm en laurier. Azijn en donker bier erin kappen.
- 1 peperkoek bestrijken met mosterd en één met de gelei en op het vlees leggen.
- Deksel op de pot en een klein uurke zachtjes laten stoven
- Omscheppen zodat de peperkoek uit elkaar valt en eventueel nog wat bijkruiden met nootmuskaat
woensdag 22 juni 2011
Geuzekoekjes met Witlof
Vanavond Marlies & Katleen over de vloer gehad! 't Klopt niet dat ze allebei al weg zijn en het nog maar half acht is :-S Katleen had vanavond examen van de avondschool en had gevraagd of ik thuis was, zodat ze even kon binnenwippen na haar werk en voor haar examen, dus tja, je kent me ondertussen al... gevraagd of ze niet bleef eten en dan vanzelfsprekend ook Marlies gevraagd :-) Maar door zo vroeg te eten en zij al weg zijn, klopt 't uur zo niet... :-S Dus... sebiet es kijken om nog plannen te maken voor vanavond!
Maar dus weer een nieuwke uitgeprobeerd... had 't gevonden op madamezsazsa.blogspot.com, superleuke site trouwens! Moet je ook es uitpluizen!
Ingrediënten:
Gehakt, witlof en geuze
Supersimpel...
- Gehaktballetjes maken van je gehakt (bijkruiden indien nodig natuurlijk), platdrukken en mooi bruin bakken in boter
- Witlof losmaken, bij uw vlees kieperen en een flesje Geuze bijkappen
- Even deksel op de pot tot 't witlof geslonken is en dan nog effe alles laten stoven tot 't klaar is!
Helaas was ik te laat om een foto te nemen...
Maar dus weer een nieuwke uitgeprobeerd... had 't gevonden op madamezsazsa.blogspot.com, superleuke site trouwens! Moet je ook es uitpluizen!
Ingrediënten:
Gehakt, witlof en geuze
Supersimpel...
- Gehaktballetjes maken van je gehakt (bijkruiden indien nodig natuurlijk), platdrukken en mooi bruin bakken in boter
- Witlof losmaken, bij uw vlees kieperen en een flesje Geuze bijkappen
- Even deksel op de pot tot 't witlof geslonken is en dan nog effe alles laten stoven tot 't klaar is!
Helaas was ik te laat om een foto te nemen...
Abonneren op:
Posts (Atom)