Mijn ouders wonen aan de kust & ik in Gent en alhoewel we elkaar wel wekelijks spreken, zien we elkaar nu ook niet zo heel erg veel. Gezien de appel niet ver van de boom valt, trekken mijn ouders er, net zoals ik, regelmatig es graag op uit en in 't terugkeren springen ze dan binnen. Als ik vooraf weet dat ze komen (ze blinken er in uit om te me op te bellen en te vragen of ik thuis ben en als ik 'ja' zeg, dan zijn ze daar 5 min. later), maar jarenlange training heeft ze ondertussen geleerd om me vooraf te informeren dat ze wel es zouden kunnen binnenspringen en gezien dat meestal 's avonds is, dan vind ik het wel leuk om ervoor te zorgen dat ze iets kunnen eten. Mijn ma wil nooit dat ik echt iets kook (want ik maak altijd van die speciale dingen volgens haar), want dan is 't zogezegd te laat eer ze thuis zijn, maar eigenlijk wil ze niet dat ik moeite doe. Heb ze al een paar keer uitgenodigd om echt te komen eten, maar niet willen hé :-S Grrr...
Soit, dan zorg ik meestal wel dat ik een soepje in huis heb, want soep (we komen van te boere hé) dat smaakt altijd! Dus dit is er eentje die hen heel erg heeft gesmaakt!
Ingrediënten:
300 gr gehakt, 2 grote uien, 200 ml rode wijn, 1 l water, 2 tl paprikapoeder, 2 tl oregano, 1 blik gepelde tomaten (zo ene van 400 gr), 1 klein blikje tomatenpuree, 4 bouillonblokjes, 4 teentjes look, 2 tl italiaanse kruiden en 2 el basilicum.
How to...
- Fruit de uien in wat olijfolie in je soeppan.
- Ondertussen in een andere pan het gehakt roerbakken, terwijl je het scheidt.
- Voeg bij de uien de tomatenpuree, de geperste look en al de kruiden er aan toe en blus het met de rode wijn. Minuutje laten staan.
- Er de gepelde tomaten bij doen en aan de pruttel laten komen. Daarna water en bouillonblokjes erbij en ong. 5 min. zachtjes laten koken.
- Mixen, gehakt erbij kletsen en nog wat basilicum en peper en klaar is kees!
Pagina's
Doen alsof je een keukenprinses bent!
Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!
Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).
Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)
Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!
Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).
Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)
Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!
zondag 31 oktober 2010
Pangasius met Serranoham
Dit was er eentje die ik heb gemaakt toen Evelien nog es haar buikje kwam vullen. Ze had es aangegeven dat ze eigenlijk te weinig vis eet, dus u vraagt, wij draaien :-) Dit is ook zo'n makkelijk gerechtje, waarbij er eigenlijk echt niets verkeerd kan lopen. Dus heel veel commentaar kan ik er niet bij geven... gewoon es klaarmaken, proeven en mij gelijk geven dat 't lekker is ;-) Nu ja, je zal wel merken dat ik naast look, ook erg veel van rozemarijn hou... dus als je hier ook van houdt, dan kan het sowieso niet mislopen!
Wat er superlekker bij is, zijn rozemarijnaardappeltjes en boontjes. Boontjes klaarmaken hoef ik jullie niet uit te leggen en die patatjes, dat 'receptje' heb ik eigenlijk ooit van mijn allerallerbeste vriendin Annelies gekregen, ook megamakkelijk, maar moet je wel doen vooraleer je aan de vis begint, want moet langer in de oven...
Ingrediënten:
Pangasius (of een andere vis natuurlijk), rozemarijn, serranoham, olijfolie, aardappelen
How to do it:
- Verwarm de oven voor op 200°
- Aardappelen in kleine blokjes snijden, in een ovenschaal, rijkelijk met olijfolie pvergieten en rijkelijk met rozemarijn bestrooien (met rijkelijk, bedoel ik echt rijkelijk) en hop de oven in. Wel af en toe es in roeren, want anders zou de bovenlaag uitdrogen. Hoe lang die erin moeten, hangt af van de grootte van uw aardappelblokjes, zoals ik ze doe, moeten ze er toch een dik half uur in.
- Bestrooi de vis met peper & zout en wat rozemarijn. Wikkel die dan in de ham en leg ze (met de naad van de ham naar beneden) in een ingevette ovenschaal. Druppel er flink nog wat olie over en laat de vispakketjes in ong. 20 min gaar worden in de oven. (Tot je merkt dat de ham krokant is)
Wat er superlekker bij is, zijn rozemarijnaardappeltjes en boontjes. Boontjes klaarmaken hoef ik jullie niet uit te leggen en die patatjes, dat 'receptje' heb ik eigenlijk ooit van mijn allerallerbeste vriendin Annelies gekregen, ook megamakkelijk, maar moet je wel doen vooraleer je aan de vis begint, want moet langer in de oven...
Ingrediënten:
Pangasius (of een andere vis natuurlijk), rozemarijn, serranoham, olijfolie, aardappelen
How to do it:
- Verwarm de oven voor op 200°
- Aardappelen in kleine blokjes snijden, in een ovenschaal, rijkelijk met olijfolie pvergieten en rijkelijk met rozemarijn bestrooien (met rijkelijk, bedoel ik echt rijkelijk) en hop de oven in. Wel af en toe es in roeren, want anders zou de bovenlaag uitdrogen. Hoe lang die erin moeten, hangt af van de grootte van uw aardappelblokjes, zoals ik ze doe, moeten ze er toch een dik half uur in.
- Bestrooi de vis met peper & zout en wat rozemarijn. Wikkel die dan in de ham en leg ze (met de naad van de ham naar beneden) in een ingevette ovenschaal. Druppel er flink nog wat olie over en laat de vispakketjes in ong. 20 min gaar worden in de oven. (Tot je merkt dat de ham krokant is)
Boterkip met cashewnoten in kokosmelk
Dit is er eigenlijk eentje die ik es gewoon voor mezelf heb uitgeprobeerd... Tja, helaas komt er niet elke dag iemand over de vloer om mee te eten :-( Had beetje 'schrik' om eraan te beginnen, want vind iets maken met kokosmelk altijd moeilijk. Je moet er echt bijblijven, want brandt redelijk snel aan :-( Of da's tenminste toch mijn ervaring... Maar ben dan ook iemand die, terwijl er iets opstaat, iets gaat opruimen of iets anders gaat doen en dan ga ik daar soms zo in op, dat ik vergeet dat ik iets in 't oog moet houden :-S Zo ooit es een pot wortelkokossoep willen maken en laten we zeggen dat het lang heeft geduurd en dat mijn pot meermaals heeft moeten staan weken vooraleer die zwarte grond eruit was :-S Maar desalniettemin, vond ik dit eigenlijk wel lekker en maak ik het ten gepaste tijde nog es! (Zoals de rest... ook iets van ergens op 't internet)
Ingrediënten:
Kipfilet, 2 teentjes look, 1 tl koriander, 60 gr cashewnoten, 1 ui, 1 tl currypasta, 1 snuifje nootmuskaat en 200 ml kokosmelk.
Aan 't werk!
- Voorbereiding: ui en look snipperen, kip in blokjes snijden, cashewnoten klein maken
- Fruit de ui en de knoflook tot ze goudbruin zijn. Roer nu de currypasta, koriander en nootmuskaat erdoor. Doe de blokjes kip erbij en roerbak ong. 5 min. Voeg de cashewnoten en kokosmelk erbij en breng zachtjes aan de kook. Laat ong. 30 min. sudderen, terwijl je af en toe es roert.
Ingrediënten:
Kipfilet, 2 teentjes look, 1 tl koriander, 60 gr cashewnoten, 1 ui, 1 tl currypasta, 1 snuifje nootmuskaat en 200 ml kokosmelk.
Aan 't werk!
- Voorbereiding: ui en look snipperen, kip in blokjes snijden, cashewnoten klein maken
- Fruit de ui en de knoflook tot ze goudbruin zijn. Roer nu de currypasta, koriander en nootmuskaat erdoor. Doe de blokjes kip erbij en roerbak ong. 5 min. Voeg de cashewnoten en kokosmelk erbij en breng zachtjes aan de kook. Laat ong. 30 min. sudderen, terwijl je af en toe es roert.
Abonneren op:
Posts (Atom)