Pagina's
Doen alsof je een keukenprinses bent!
Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!
Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).
Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)
Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!
Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).
Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)
Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!
woensdag 12 november 2014
Appel & speculoospastataart
Ja, 'k weet 't, 'k was niet rap genoeg om een foto te nemen van de hele taart, dus hierbij de foto van de overschot :-S Soit, ik ben dus geen bakprinses :-S Taarten hebben nog al es de neiging om te mislukken bij mij, hoe simpel het recept ook moge zijn. Gezien de hele familie eind van de maand komt eten (nog om hen te bedanken om te helpen schilderen na de verhuis van vorig jaar... tja, 'k ben er vroeg bij, 'k weet 't ook), wou ik es een paar taarten uitproberen, want wil hen natuurlijk enkel en alleen maar homemade dingen geven en voor de familie hoort een stukje taart erbij. Vorige week pannenkoekentaart geprobeerd, met dat daar geen bakken aan te pas komt, maar faliekant mislukt, dus mijn hoop op deze was nihil. Maar! Geloof me! Zelfs wie geen taart kan bakken, net als ik dus, brengt deze tot een lekker einde! Trouwens gepikt van: http://www.lotusbakeries.be/recipes/nagerecht/verrukkelijke-taart-van-speculoospasta
Ingrediënten:
Bladerdeeg, speculoospasta, appels
En dan...
- Bladerdeeg uitrollen, ik vouw de kantjes dubbel kwestie van afbakening. Geen idee of dat moet.
- Besmeren met speculoospasta
- Appels in schijfjes snijden en ze erop leggen
- Half uurke de oven in op 180°
donderdag 30 oktober 2014
Burning Love
Burning Love! Hoe schoon kan een gerecht heten? Hoe komen ze erop? Dit gerecht zou nu niet meteen in mijn gedachten komen bij de naam Burning Love en zie ook geen enkele link, maar soit. Volgens Rasmus heet dat zo, dus dat zal dan wel zo zijn.
Gerechtje gepikt van op de blog van Madame Zsazsa (madamezsazsa.blogspot.be) omdat het beloofde te smaken naar een authentieke hotdog ajuin met ketchup, maar dat heb ik er wel niet in terug gevonden :-S Desalniettemin wel lekker gerechtje en gewoon makkelijk, want alle ingrediënten heb ik altijd in huis (tja, hotdogs & denen zijn onafscheidelijk),dus als je es geen boodschappen hebt kunnen doen, kan je toch makkelijk iets tevoorschijn toveren!
Ingrediënten:
Hotdogs, ahornsiroop, water, mosterd, uien, aardappelen, boter, melk, peterselie.
How to:
- Oven voorverwarmen op 180°
- Stroop mengen en de helft water toevoegen en een paar kletsen mosterd en goed roeren.
- Uiringen in uw ovenschotel schikken, hotdogs erop, stroopmengsel erover gieten en hop de oven in voor 30 à 40 min. Af en toe es bedruipen
- Puree maken met boter, melk, klets mosterd en peterselie.
dinsdag 30 september 2014
Bladerdeeg met Brie & Zalm
Als uwe vent (die trouwens niet zo graag vis eet) zegt: dit mag je zeker maken als mijn ouders op bezoek komen, dan weet je dat je goed zit :-) Geloof me, dit was een goeike! Simpel maar lekker. Meer moet dat niet zijn. 't Zag er wel beter uit in 't echt dan hier op foto :-S
O ja, hebt 't gepikt vanop de site van de Red Market.
Ingrediënten:
Zalm, Brie, appel, bladerdeeg
En dan...
- Zalm eerst effe pocheren (stond niet in 't oorspronkelijke recept, maar heb 't gedaan voor alle zekerheid en dan hoeft ook niet zo lang in de oven en minder kans dat uw bladerdeeg zwart ziet en uw vis nog half rauw is ;-))
- Daarna uw bladerdeeg uitrollen, zalm erop, bedekken met Brie, stukjes appel erop strooien en uw bladerdeeg dichtmaken, zodat je een pakketje hebt.
- Kwartierke de oven in
Abonneren op:
Posts (Atom)