Pagina's
Doen alsof je een keukenprinses bent!
Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!
Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).
Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)
Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!
Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).
Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)
Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!
maandag 29 juli 2013
Tagliatelle Proscuitto
Lekker & snel! Heb me sinds kort aangesloten bij een groepje op Facebook dat receptjes deelt, vertelt wat er 's die dag op tafel komt, enz. Altijd handig als je even iets minder inspiratie hebt. Via daar ben ik ook op de site mijnverstand.be gekomen en daar echt een schat aan recepten gevonden! Moeten jullie ook es gaan zien!
Er was dus vorige week een avond dat ik al dat licht eten van de warmte wat beu was en zin had in iets stevigers, niet zo veel tijd had en 't kwam meteen in mijn gedachten dat ik dit gelezen had. Zo makkelijk dat ik de ingrediënten nog uit het hoofd wist, dus in 't terugkeren van werk effe binnengesprongen in de winkel en even later zat ik te smullen :-) Rasmus krijgt die binnenkort dus ook es op zijn bord!
Ingrediënten:
Tagliatelli en Proscuitto (wat een verrassing ;-)), Parmezaanse kaas, room en een ajuin
How to...
- Pasta koken
- Ondertussen uw hesp in reepjes snijden, net zoals tagliatelli
- Wat boter smelten in uw steelpannetje en uw gesnipperde ui fruiten
- Als deze ok is, uw slierten hesp aan toevoegen en even meebakken, room en peper en zout aan toevoegen.
- Volgens 't originele recept voeg je er de Parmezaanse kaas pas op 't laatste aan toe, maar ik heb dat er al meteen aan toegevoegd en doe dat de volgende keer opnieuw zo :-)
- Uw saus een beetje laten indikken
- Pasta afgieten en erbij kletsen, goed doorroeren, zodat de saus goed verspreid en serveren!
Bron: http://mijnverstand.be/v2/recept/recept.php?id=2301&gm=5&si=10
woensdag 29 mei 2013
Havermoutkoekjes met Chocolate Chips
Miljairde, miljairde, deze zijn gewoon HEEEERLIJKKKK!! Jaja, volop in mijn havermoutperiode!! Had dit receptje gevonden op allrecipes.nl en bleek ik wel niet toevallig alle ingrediënten in huis te hebben :-) Nu ja, behalve die walnoten, maar had nog overschotje geschaafde amandelen. Kon niet slecht zijn, dacht ik. Vullen ook stevig... Eerst was ik bang dat ze niet zouden overleven tot dit weekend, tot ik Rasmus terug zag, maar heb er 2 gegeten en zit zo vol als een ei :-S Glazen pot gevuld om morgen mee te nemen naar 't werk, kwestie van te kunnen weerstaan aan de mini marsen, milky ways etc. als tussendoortje en in de plaats een havermoutkoekje te smullen :-) Het zal me wel lukken om er een paar over te houden voor mijn geliefde havermoutverslaafde :-)
Ingrediënten:
250 gr gesmolten gezouten boter, 200 gr lichtbruine basterdsuiker, 75 fijne witte suiker, waarvan zo'n zakje vanillesuiker, 2 eieren, 150 gr bloem, 260 gr havermoutvlokken, 125 gr geschaafde amandelen (of gehakte walnoten dus, zoals in 't originele recept), 175 gr stukjes chocolade
En nu..
- oven voorverwarmen op 170°
- in een grote kom (ja, grote!!) de gesmolten boter en alle suiker goed mengen
- klop er één voor één de eieren door
- bloem aan toevoegen en erdoor roeren
- havermoutvlokken, amandelen en chocolade erdoor scheppen en alles goed mengen
- bakpapierke in uw ovenschaal, koekjes maken van het deeg en hop, 15 minuutjes de oven in
Echt waar, heerlijk!
maandag 27 mei 2013
Havermoutpap met honing & kaneel
Jaja, nog een havermoutpapreceptje :-) Deze keer met honing & kaneel. Dat vult dus écht hé... Net een centerparcsweekendje met enkele vriendinnen achter de rug en de weegschaal liegt er niet om, dus de beslissing genomen om vanaf nu elke dag (of nu ja, toch de meeste) een maaltijd te vervangen door havermoutpap. Is lekker, is gezond en bevat zo veel voedingsstoffen.... Gezien de conventionele manieren niet zo goed marcheren bij mij, het zo es proberen hé!
Ingrediënten:
Havermout, melk, honing, kaneel
Tja, wat moet ik hieraan uitleggen...
- een aantal eetlepels havermout in een pan op 't vuur kletsen en wat melk erover, afhankelijk van hoe 'papperig' je het wil...
- wat honing en kaneel erin en effe laten koken...
Abonneren op:
Posts (Atom)