Weer een superleuk weekend achter de rug! Vrijdag in de vooravond naar 't Parkkaffee geweest, zaterdag naar Werchter Classic en gisterenavond naar de film. Voor diegene die nog een cinemake gepland hebben binnenkort: 'A Separation' is echt een aanrader! Wel niet zo'n happy film en ik ben ene die daar dan nog lang mee rondloopt, maar is echt wel goed. Blij dat mijn gezelschap me deze voorschotelde :-)
Was eerst van plan om deze gisterenavond te maken, maar door tijdsgebrek is het wat anders geworden... dus keek al uit naar vanavond, want leek me op papier een goeike en ja hoor... 't heeft me niet teleurgesteld :-)
Ingrediënten:
Kabeljauw, courgette, rode ui, citroen, room, provençaalse kruiden, muskaatnoot, paneermeel, geraspte kaas
En dan...
- Schijfjes courgette en ringetjes ui even aanstoven in wat olijfolie. Kruiden met wat peper & zout.
- Groentjes in een ovenschaal doen, bestrooien met de provençaalse kruiden en je vis erop leggen.
- Room in je pan, wat citroensap erbij en wat muskaatnoot erover en klein beetje laten indikken.
- Je saus over je vis gieten en bestrooien met wat geraspte kaas en paneermeel.
- Klein halfuurke de oven in.
Bron: meersmaak.blogspot (wel lichtjes aangepast, Katrienversie dus ;-))
Pagina's
Doen alsof je een keukenprinses bent!
Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!
Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).
Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)
Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!
Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).
Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)
Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!
maandag 11 juli 2011
zondag 3 juli 2011
Broodje Kip met Kaas & Oregano
Deze namiddag naar de babyborrel geweest van Jo & Peter hun tweeling. Leuke namiddag gehad dus :-) In 't zonneke, drankske, omringd door toffe mensen, ... Nice nice nice :-)
Ervoor kwam Carla eerst tot hier en jajaja, natuurlijk gezegd dat ik voor iets kleins zou zorgen voor te eten. Dit is er nog eentje die ik gevonden had op die site van brutsellog.nl, zij het lichtjes aangepast, wegens niet alle nodige ingrediënten in huis, maar maakt niet uit, zo was ie naar mijn smaak lekker en ben niet zo heeeeeel erg zot van zure room, heb dat trouwens ook nooit echt in huis, en de overschot zou toch maar zijn eigen leven beginnen leiden in mijn koelkast, dus volgende keer maak ik dit net op dezelfde manier (wel iets meer oregano erbij doen de volgende keer, want dit had nog iets meer mogen doorsmaken voor mij)
Ingrediënten:
Broodje (volgens Brutsellog ciabatta, ik heb van die Italiaanse Bollen gebruikt), kipfilet, jonge kaas, cheddar en oregano
Niet veel uitleg nodig hé eigenlijk...
- Kipfilet bakken in boter en daarna in kleine reepjes, blokjes, .... snijden
- Broodje doormidden snijden en dan beleggen met achtereenvolgens kaas, kip, oregano en nog wat kaas.
- Nog even in uw oven plooien zodat de kaas lekker smelt en smullen maar!
Ervoor kwam Carla eerst tot hier en jajaja, natuurlijk gezegd dat ik voor iets kleins zou zorgen voor te eten. Dit is er nog eentje die ik gevonden had op die site van brutsellog.nl, zij het lichtjes aangepast, wegens niet alle nodige ingrediënten in huis, maar maakt niet uit, zo was ie naar mijn smaak lekker en ben niet zo heeeeeel erg zot van zure room, heb dat trouwens ook nooit echt in huis, en de overschot zou toch maar zijn eigen leven beginnen leiden in mijn koelkast, dus volgende keer maak ik dit net op dezelfde manier (wel iets meer oregano erbij doen de volgende keer, want dit had nog iets meer mogen doorsmaken voor mij)
Ingrediënten:
Broodje (volgens Brutsellog ciabatta, ik heb van die Italiaanse Bollen gebruikt), kipfilet, jonge kaas, cheddar en oregano
Niet veel uitleg nodig hé eigenlijk...
- Kipfilet bakken in boter en daarna in kleine reepjes, blokjes, .... snijden
- Broodje doormidden snijden en dan beleggen met achtereenvolgens kaas, kip, oregano en nog wat kaas.
- Nog even in uw oven plooien zodat de kaas lekker smelt en smullen maar!
vrijdag 1 juli 2011
Curryhapje
Dit was Annelies haar favoriet aperitiefhapje tijdens het verplicht proeven van mijn nieuwe probeersels vanavond. Persoonlijk vond ik deze ook wel lekker, es een ander smaakje, leuke afwisseling, maar vind eigenlijk dat ik enkele andere heb die NOG lekkerder zijn.... Maar voor elk wat wils hé!
Gelukkig had ik niet al te veel koriander gebruikt, want toen ik vertelde wat erin zat, kwam ik te weten dat mijn proefkonijntjes hier allebei niet zoveel van hielden... Ze vonden dat de koriander een subtiele toets gaf, maar niet doorsmaakte en het zo perfect was! Oef! :-)
Ingrediënten:
Bladerdeeg, aardappel, courgette, curry & koriander
En dan...
- Uw aardappel (ik had hem al gekookt) en uw restje courgette in piepkleine stukjes snijden
- Even aanbakken in olijfolie en er uw kruiden bijkappen naar wens
- Uw bladerdeeg openleggen, vulling erin en maar kleine 'pakketjes' maken hé!
- Kwartierke de oven in!
Abonneren op:
Posts (Atom)