Dit is een receptje dat ik eigenlijk al heel lang heb, lekker vind, maar soms vergeet en zo is het alweer veel te lang geleden dat ik dit nog es klaargemaakt heb. Daarmee... Als ik het hier noteer... dan kan ik het nooit meer uit het oog verliezen! Ik maak het eigenlijk altijd klaar met tijmpatatjes en boontjes, omdat ik vind dat dat het er 't beste bij past! Begin wel eerst aan uw patatjes want die duren 't langst!
Ingrediënten:
Kalkoenfilet, Camembert, tijm, honing, rode ui, boter
Aan 't werk!
- Die tijmpatatjes dus eerst: natuurlijk eerst uw aardappelen schillen lol. In blokjes snijden (hoe kleiner, hoe minder lang in de oven), in een ovenschotel kieperen, rijkelijk overgieten met olijfolie en goed wat tijm over strooien. De oven in gedurende een half uurtje (afhankelijk van hoe groot uw blokskes zijn natuurlijk) en af en toe es in roeren.
- Kalkoenfilet goudbruin bakken en bestrooien met peper & zout
- In een ovenschaal leggen, wat honing op doen, bedekken met dikke plakken Camembert, gesnipperde ui erover verdelen en nog wat tijm over het geheel strooien
- Ongeveer 10 minuutjes in de oven (zodat de kalkoen verder gaart) op 200°
Pagina's
Doen alsof je een keukenprinses bent!
Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!
Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).
Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)
Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!
Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).
Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)
Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!
vrijdag 10 december 2010
Appel-Curry Soep
Een paar maanden geleden ben ik dus veranderd van job. Heb eigenlijk best wel nog steeds een beetje moeite om me er aan te passen, maar het begint de goede kant uit te gaan. Het is gewoon zo anders, een compleet andere sector, compleet andere inhoud van job, compleet andere manier van werken... Ja, 11 jaar voor één bedrijf werken, gaat dieper in je kleren zitten dan je voor mogelijk had geacht. En op mijn nieuwe job is er ook gewoon GEEN sociaal contact onder de collega's, je skypt met je buurman... Need I say more? Maar ook daar is verbetering in aan 't komen! Met de weinige vrouwen (jaja, het is er een mannenwereld) deze week de kerstmarkt in Brussel ontdekt, tot de vaststelling gekomen dat ik de enige niet ben die er zo over denkt, dus er is hoop! Marie rommelt ook graag in de keuken en was op zoek nr een idee voor oudjaar voor -hoeveel waren het er ook weer?- ik dacht ongeveer 15 man. Kwestie van het uzelf zo gemakkelijk mogelijk te maken de avond zelf, want werk zal er genoeg zijn het moment zelf, zei ik dat als voorgerecht gewoon een soepje zou serveren in haar plaats en dat ik daar de perfecte soep voor had! Mijn appelcurrysoep! Dus natuurlijk receptje doorgegeven en deed me eraan denken deze ook hier neer te pennen, want is echt een goeike!
Ingrediënten:
Boter, 3 uien (niet de grootste, niet de kleinste), 2 appels, 1 koffielepel curry, 1 liter water, 2 blokjes kippenbouillon (eventueel nog room & bieslook voor de afwerking)
How to...
- Uien en appels fijnsnijden en 5 minuutjes stoven in wat boter
- Voeg er het water, de curry en de bouillonblokjes aan toe en laat 15 min. koken
- Mixen en klaar is kees!
(- Net voor het opdienen kan je er altijd een vleugje room aan toevoegen en wat bieslook over strooien)
dinsdag 7 december 2010
Komkommer met Gandaham
Een vriend van mij had zaterdagavond volk over de vloer, moest/wou hapjes voorzien en wou de grootste creatieveling lijken. Wat doe je dan? Ah ja, es vragen aan Katrien of ze geen suggesties heeft :-)
Natuurlijk, dus er enkele doorgestuurd waar hij gretig gebruik van heeft gemaakt. Maar... een man zou een man niet zijn... haha... had er idd geen hoeveelheden bij vermeld, want ik wist ook helemaal niet met hoeveel personen die zouden zijn en ik ging er -verkeerdelijk dus- van uit dat ie dat wel zelf zou inschatten! Maar geen erg, want kreeg zondagmiddag uitnodiging om de rest van de hapjes op te maken bij een filmke. Het ideale tijdverdrijf voor zo'n druilerige namiddag... En eigenlijk ook best wel leuk om es 'mijn' hapjes geserveerd te krijgen ipv. ze zelf te moeten maken :-)
Soit, zo creatief is volgend hapje nu eigenlijk ook niet, maar vind die eigenlijk zelf heel lekker en fris en daarmee dat ik hem hier neerschrijf, zo raak ik die nooit kwijt!
Ingrediënten:
Restje komkommer, Gandaham, mayonnaise, schilfers Parmezaan
En dan...
- Snij de komkommer in schijfjes van ong. 3 à 4 mm dik en leg ze allemaal op een bord/schaal/...
- Op elk een toefje mayonnaise
- Es flink met de pepermolen over
- Op elk een samengeplooid/verfrommeld stukje Gandaham
- En een Parmezaanschilfer erop!
Abonneren op:
Posts (Atom)